Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Διάλογος σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς

Εδώ στην Κατερίνη δεν έχουμε θέμα με τους σεισμούς. Δεν είχαμε ποτέ κανέναν μεγάλο, μόνο κάτι μικρούς οι οποίοι είχαν επίκεντρο κάπου μακριά. Λέγεται πως αυτό οφείλεται στον Όλυμπο που απορροφά τους κραδασμούς και κρατάει τις… εδαφικές ισορροπίες. Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει αυτό, έχω πάντως αρκετές αμφιβολίες, γιατί η Ελλάδα είναι ορεινή κι όμως ταλαιπωρείται συχνά από τα… Earth Shakes.

Και η Κεφαλονιά βουνό είναι. Όλα τα νησιά, βουνά είναι. Η ζημιά όμως που έπαθε φαίνεται μεγάλη και ανυπολόγιστη. Δεν ξέρω αν οι τηλεδημοσιογράφοι υπερέβαλλαν όταν έδωσαν εικόνες βιβλικής καταστροφής, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι του νησιού έχουν μπει σε μεγάλους μπελάδες. Και δεν τους σώζει ούτε ο Νίκολας Κέιτζ, ούτε η Πενέλοπε Κρουζ, ούτε ο Άδωνις που τα βρήκε όλα όμορφα.

Κάποια στιγμή θα επισκεφτώ το Ιόνιο (δεν έχω πάει ακόμα) και σίγουρα θα περάσω από την Κεφαλονιά. Μέχρι τότε, θα αρκεστώ στις επικίνδυνες αποστολές που αναθέτω στον «Νίντζα των αποκαλύψεων» που βρέθηκε ήδη εκεί και κατέγραψε διαλόγους-σοκ δύο κατοίκων – θυμάτων του Εγκέλαδου.
Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ