Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Το ελληνικό φαβορί για τα Όσκαρς

Περιμένοντας να βγουν οι υπότιτλοι για το «Dallas buyers club» και το «The wolf of Wall Street», άρχισα να βλέπω όλες τις υπόλοιπες ταινίες που θα μας απασχολήσουν σε λίγο καιρό στα Όσκαρς. Από τις καλές-καλές μέχρι στιγμής είδα το «American Hustle» (πανέξυπνο και δυνατό σενάριο, με εκπληκτικές ερμηνείες από ένα σωρό πολύ γνωστούς ηθοποιούς όπως ο Cristian Bale και ο Brantley Cooper) και το «12 years a slave».

Το λοιπόν… ο «Σκλάβος» θεωρείται για μένα το μεγάλο φαβορί να πάρει το Α’ ανδρικού ρόλου, χωρίς να έχω δει ακόμα τις ερμηνείες των Ντι Κάπριο στον «Λύκο» και του Μακκόναχι στο «Dallas» για το οποίο όπως είπα σε προηγούμενο ποστ, χάλασε το υπέροχο σώμα του (έχασε σχεδόν 20 κιλά) για να ερμηνεύσει έναν οροθετικό.

Που λέτε, το «12 years a slave» είναι η αληθινή ιστορία ενός μαύρου του ελεύθερου βορρά που απάγεται και μεταφέρεται στον ρατσιστικό νότο. Ο Chiewetel Ejiofor παίζει εκπληκτικά τον κατατρομοκρατημένο και πνιγμένο στην αγωνία σκλάβο που περιτριγυρίζεται από απίστευτα κακούς λευκούς (Σε μερικά σημεία η συμπεριφορά τους μού φαίνεται υπερβολική, αλλά ποιος μου λέει ότι δεν ήταν πολύ σκληροί οι λευκοί τότε; - Θεός ο Φασμπίντερ στο ρόλο του αρχιτσόγλανου).

Η ταινία όπως θα υποψιαστήκατε ήδη, διασκευάστηκε στα ελληνικά. Ο πρωταγωνιστής της δικής μας βερσιόν, είναι σχετικά γνωστός. Ή μάλλον πολύ γνωστός. Η αφίσα της υπερπαραγωγής έχει κυκλοφορήσει:

Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ