Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Πως θα επιβιώνουν τώρα οι Εκκλησίες τις Κυριακές

Χθες ήταν η πρώτη Κυριακή (πλην αυτών των εορτών) που τα καταστήματα μπορούσαν να λειτουργήσουν κανονικά. Το νέο μέτρο δεν εφαρμόστηκε από όλους απ’όσο ξέρω, όπως επίσης δεν έχω ιδέα αν η κίνηση των ανοιχτών μαγαζιών ήταν μεγάλη. Υποψιάζομαι πως ναι, αλλά καθαρότερη εικόνα θα έχουμε στο μέλλον.

Η δική μου γνώμη για το αν έπρεπε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα αυτό το μέτρο που ισχύει εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη, συνοψίζεται σε μια λέξη: Κλάιν. Όπως εύστοχα γράφτηκε στα Social Media, με 30% ανεργία, καλύτερα να άνοιγε μόνο ο ΟΑΕΔ τις Κυριακές. Τέλος πάντων, είμαι άτομο των ΜΜΕ, έχω δουλέψει αναπόφευκτα πολλές Κυριακές, επομένως το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων με απασχολεί λιγότερο και από κάτι πρόσφατες συγκρούσεις συμμοριών ναρκέμπορων του Μεξικού που είχαν πάλι αρκετά θύματα (κρίμα τα μεξικανάκια, αλλά ποιος τους είπε να μπλέξουν με τα καρτέλ;).

Αυτοί πάντως που έχουν τον σοβαρότερο λόγο να αντιτεθούν στο νέο γίγνεσθαι, είναι οι άνθρωποι της Εκκλησίας που έχασαν την αποκλειστική απασχόληση των Χριστιανών μαζί τους. Επειδή όμως ο κλήρος είναι ανταγωνιστικός, αποφάσισαν να μπουν κι αυτοί στο τρυπάκι του νεοφιλελευθερισμού. Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» βρέθηκε σε εκκλησία που προσπαθεί να χτυπήσει τον ανταγωνισμό και κατέγραψε χαρακτηριστικές σκηνές:
Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ