Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Διάλογος Παπούλια - Θεού

Είμαι κατά των παρελάσεων (και ειδικά όπως ανέφερα στο Facebook, εφόσον μεγαλώνω, αυτές που παρελαύνουν, απομακρύνονται σταδιακά από το ηλικιακό μου target group) και σήμερα σε μια συζήτηση με φίλους, όταν τους αποκάλυψα αυτή μου την αντίθεση, με αντιμετώπισαν αντιπαραβάλλοντας το εξής εκπληκτικό επιχείρημα: Τι λες ρε μαλάκα; Αν σταματήσουν οι παρελάσεις, θα ρωτάνε τα παιδιά στην τηλεόραση τί γιορτάζουμε και δε θα ξέρουν. (Ναι Τέο, αυτός που νομίζεις το είπε).

 Όταν ανταπάντησα πως αν θέλουμε να τιμούμε τις επετείους μας και τους νεκρούς μας, κρατώντας ζωντανές τις μνήμες τους, τότε καλύτερα θα ήταν (όπως έγραψε και διαδικτυακός φίλος) να περιοριζόμαστε σε σχολικές εκδηλώσεις και συζητήσεις μεταξύ μαθητών και καθηγητών. Και πάλι η απάντηση ήταν αποστομωτική: Ναι και αυτές οι συζητήσεις θα είχαν επιτυχία όπως το μάθημα του ΑΣΕΠ.

Αφού λοιπόν δεν υπάρχει ελπίδα να αναβαθμιστεί η Παιδεία, τότε ας τιμούμε το παρελθόν μας με παρελάσεις και μετά με καφεδάκι και μπουγάτσα. Κι ας αφήσουμε τους θεσμοφύλακες μας, όπως τον Παπούλια, να μας κάνουν επίδειξη ηθικής, πατριδοφροσύνης και λοιπών χαριτωμένων αξιών. Σήμερα ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» δεν επικεντρώθηκε στις παρελάσεις, αλλά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας που φροντίζει να τις «τιμά». Ορίστε λοιπόν ο διάλογος Καρόλου – Θεού:
Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ