Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Ο χρυσός διάλογος Μπόμπολα - Σαμαρά

Πολύ καλός φίλος (τόσο καλός, σε σημείο να αποθρασυνθεί και να αφήσει σημείωμα «Θάνατος στην Θωμαΐδα Απέργη» έξω από την πόρτα μου πριν ένα μήνα), με ενημέρωνε για τα γεγονότα στις Σκουριές εδώ κι ένα χρόνο, πριν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων αναγκάσουν τα μεγάλα ΜΜΕ να ασχοληθούν σοβαρά μαζί τους.

Όχι ότι τώρα υπάρχει καμιά σοβαρή ενημέρωση, αλλά τουλάχιστον όλοι πάνω-κάτω γνωρίζουμε τι παίζεται σε εκείνη την περιοχή της Χαλκιδικής. Έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες των Σκουριών πριν και μετά την κατασκευή των μεταλλείων και είναι πολύ άσχημο το αποτέλεσμα. Η φυσική καταστροφή ανυπολόγιστη, κάτι που δυστυχώς δεν είναι… αποκλειστικό της συγκεκριμένης περιοχής. Η χωρίς ηπειρωτικό αντίπαλο Χαλκιδική είναι πολύ πληγωμένη σ’αυτό το θέμα.

Υπάρχει και αντίλογος βέβαια: Η επένδυση, οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, η ανάπτυξη. Αυτό είναι κάτι που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Σίγουρα θα υπάρχουν τρόποι που το ένα να μην αναιρεί το άλλο. Τέλος πάντων, πάμε στο ντοκουμέντο μας: Ο εθνικός μας μεγαλοεργολάβος τα λέει με τον ιπποκόμο του:


Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ