Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο διάλογος Πάπα - Τσίπρα

Ρε γαμώτο, έχω σκουριάσει με την τόση αγρανάπαυση. Ετοίμασα την παρούσα ανάρτηση χθες το απόγευμα, ξεχνώντας ότι μέχρι να την ανεβάσω στο blog, έπρεπε να διεκπεραιώσω ένα σωρό υποχρεώσεις, βλέποντας παράλληλα αρκετές ειδήσεις να επισκιάζουν το θέμα που το θέμα με το οποίο καταπιάνεται σήμερα ο γιατρός.

Τις τελευταίες 24 ώρες λοιπόν στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων είναι το «Όχι» των Σκωτσέζων στην ανεξαρτητοποίησή τους (αυτοί ξέρουν καλύτερα, δεν έχω άποψη), η επέτειος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (με τους ενόχους να απολαμβάνουν ακόμα την αποδοχή χιλιάδων ζώων που έχουν δικαίωμα ψήφου) και η ιστορική συνάντηση του Πάπα με τον αρχηγό ενός πρώην αριστερού κόμματος που έχει μεταλλαχθεί σε κάτι πιο… προσιτό στην αποχαυνωμένη μάζα.

 Ο Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ (που έχω ψηφίσει στις δύο τελευταίες εκλογές), έχει ξεχάσει προφανώς πως το 4% έγινε 26% χάρη στις παλιές του πολιτικές θέσεις και όχι σ’αυτές που υποστηρίζει τώρα. Μέσα σ’αυτό το πλαίσιο μετάλλαξης, αποφάσισε να κλείσει εφετζίδικα ραντεβού με θρησκευτικούς ηγέτες. Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» βρέθηκε στο χθεσινό ενσταντανέ του με τον Ποντίφικα και κατέγραψε καρέ-καρέ τα όσα είπαν οι δυο τους.