Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Ιδού ποιος είναι πράγματι ο Αντώνης Σαμαράς

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά ο Σαμαράς ζει τις καλύτερες στιγμές της ζωής του, πόσο μάλλον της πολιτικής του σταδιοδρομίας: Είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέρασε σε νόμους του κράτους όλες τις εντολές της τρόικας χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και πλέον απολαμβάνει τα κομπλιμέντα της υφηλίου για το «θεάρεστο» έργο του.

Χαρακτηριστικό είναι το προχθεσινό δημοσίευμα τού περίφημου Bloomberg που έκανε λόγο για «απίστευτη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας». Εμ, τόσα έκανε ο Αντώνης με την παρέα του, έπρεπε και οι μακρινοί φίλοι του να ανταποδώσουν τη δουλικότητά του.

Υποθέτω πως και οι δημοσκοπήσεις θα αρχίσουν να του το ξεπληρώνουν σιγά - σιγά. Ποιος Τσίπρας να του πάει κόντρα; Η μόνη ευκαιρία του Αλέξη να δει κυβερνητική καρέκλα (αν πράγματι τη θέλει), είναι να συνεργαστεί με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κρανιδιώτη, τον Άδωνι και όποιον άλλο παρανοϊκό μικρόψυχο συνθέτει το επικίνδυνο παζλ που ασκεί εξουσία αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν, αυτός ο άκρατος λαϊκιστής και υπερσυντηρητικός υπάνθρωπος που σε ένα νορμάλ κράτος απλά θα πάλευε να δημοσιεύει το σύγγραμμά του για το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο, είναι ένας πανίσχυρος πρωθυπουργός. Μπράβο του και μπράβο μας.

Η εικόνα είναι για πολύ ψαγμένους. Για να αυξηθούν όμως οι ψαγμένοι, θα το επαναλάβω: Δείτε το House of cards. Ο Kevin Spacy δίνει ρέστα στο ρόλο του Αντώνη Σαμαρά Frank Underwood.

Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ