Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Όταν ο Στουρνάρας πρωτοείδε πρωτογενές πλεόνασμα

Τι μεγάλη ευλογία είναι το διαδίκτυο… Έχει κάνει την επικοινωνία και την πληροφόρηση τόσο άμεσες κι εύκολες, που δε χρειάζεται πλέον να ξοδεύουμε περιττό χρόνο για να τις απολαύσουμε. Ειδικά με την εκτίναξη των social media και των blogs έχουμε την εξέλιξη της εύκολης προσφοράς αυτών των δύο αγαθών.

Ας πούμε πριν 10-15 χρόνια δε θα μάθαινε κανείς για το χθεσινό κάψιμο των διοδίων. Αν δεν κάνω λάθος, το Mega δεν ανέφερε τίποτα σχετικά. Άλλο παράδειγμα: Πριν 15 χρόνια αν έβγαινε ο υπουργός οικονομίας και καυχιόταν για το πρωτογενές πλεόνασμα, θα τον προσκυνούσαμε όλοι για το σπουδαίο κατόρθωμα, επειδή θα μας είχαν πείσει πολύ εύκολα ότι ήταν κατόρθωμα.

Οι μόνες πηγές ενημέρωσης τότε ήταν η τηλεόραση και οι εφημερίδες. Δεν υπήρχαν blogs. Δεν υπήρχαν Facebook και Twitter για να διοχετευτούν αντίθετες γνώμες και αντεπιχειρήματα. Εναποθέταμε την ενημέρωσή μας σε λίγους με κακές προθέσεις και σχηματίζαμε άποψη. Σήμερα αυτό δεν ισχύει σε τέτοιο βαθμό για μεγάλο μέρος των νεότερων γενιών. Οι γέροι εξακολουθούν να έχουν το ίδιο πρόβλημα για προφανείς λόγους.

Οι Στουρνάρας και Σταϊκούρας έχουν αναγάγει την… επιτυχία του πρωτογενούς πλεονάσματος σε εθνικό θρίαμβο. Δεν πληρώνουμε τους πιστωτές μας και επειδή μας έμειναν πέντε φράγκα στην τσέπη, λέμε ότι έχουμε πλεόνασμα. Πριν πολλά χρόνια αυτό θα ήταν επιτυχία. Όπως ήταν επιτυχία η οικονομική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου. Τώρα όμως δεν περνάει έτσι αυτό.

(Σε περίπτωση που δεν καταλάβατε τη σημερινή εικόνα, δείτε αυτό το όμορφο θεματάκι εδώ)

Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ