Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Ο άνθρωπος που δε σταματά να μιλάει ποτέ

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο κοινωνικό ρεπορτάζ, διάβασα για δύο… χαζούς και εντελώς άδικους θανάτους. Λέγοντας χαζούς, δεν αναφέρομαι στα θύματα, αλλά στις καταστάσεις που προκύπτουν και προκαλούν τέτοιους θανάτους. Μια 13χρονη πέθανε από δηλητηρίαση επειδή κοιμόταν με μαγκάλι στο χωρίς ρεύμα σπίτι της (όπως πέρυσι οι φοιτητές στη Λάρισα) και μια 50χρονη πνίγηκε εξαιτίας της πλημμύρας στο Άργος (όπως ο άλλος φουκαράς στη Ρόδο).

Αυτή η ανικανότητά μας να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, έχει επιπτώσεις σε ένα σωρό άλλους τομείς. Φυσικά αυτό ισχύει και στην άσκηση των εκλογικών μας υποχρεώσεων. Δε χρειάζεται καμιά σπουδαία ανάλυση ή έρευνα για να διαπιστώσουμε πόσο ανάπηροι είμαστε όταν αποφασίζουμε να επιλέξουμε πρόσωπα να μας εκπροσωπήσουν στη βουλή.

Οι ψηφοφόροι του Άδωνι, αυτού του ημίτρελου ματαιόδοξου φασίστα, πρέπει να υπερτερούν σε ηλιθιότητα έναντι των υπολοίπων –ηλίθιων- ψηφοφόρων. Αυτός ο φακολάγνος υστερικός μισάνθρωπος είναι ασταμάτητος. Είναι εθισμένος στην αυτοπροβολή, στην υπερβολή και στην ένταση. Κι εξακολουθούμε να τον βάζουμε στη βουλή. Για να μη σταματάμε να τον ακούμε.

Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ