Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Αυτοί είμαστε οι Νεοέλληνες...

Παρακολουθούμε την επικαιρότητα τόσα χρόνια, διαβάζουμε αυτά που γίνονται στην πολιτική σκηνή, βλέπουμε τα πολλά ευτράπελα που συμβαίνουν εκεί και με τον καιρό γινόμαστε κυνικοί. Είμαστε κουρασμένοι. Απηυδισμένοι. Να που πιάνει το κόλπο τους. Ποιοι ψεκασμοί; Η ακατάσχετη δόση βλακείας που παίρνουμε από την ενημέρωση, αρκεί για να κάνει τη δουλειά της.

Βλέπεις π.χ. τον Σαμαρά να αμολάει ανοησίες σωρηδόν («Δουλεύω και τα Σάββατα», «Κάνω τρέλες, χθες πήγα το πρωί κρυφά σε μια ταβέρνα», «Θα έχουμε όλοι Wi-Fi), βλέπεις τον Παπανδρέου να λέει ότι τον πλησιάζουν άνθρωποι του μόχθου για να του προσφέρουν το μισθό τους, βλέπεις τον Άδωνι να τον στριμώχνει ο γιατρός στη γωνία με επιχειρήματα και αυτός ο ημίτρελος φασίστας να απαντάει με το εκπληκτικό «Είσαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ», βλέπεις τον Τζαμτζή να κλαίγεται για τον βουλευτικό μισθό, βλέπεις τον Ταμήλο, το Βαρβιτσιώτη, τον Καμμένο και άλλους, να σε βγάζουν από τα ρούχα σου με τις απαράδεκτες τοποθετήσεις τους.

Και; Και τελικά τίποτα. Μας εκσφενδόνισαν τόση βλακεία που γίναμε κυνικοί, κουρασμένοι, απηυδισμένοι. Κάπως έτσι φτάσαμε στη χθεσινή επέτειο της 17 Νοεμβρίου, που ήταν μεν μεγάλη (και επιτέλους ειρηνική), αλλά χωρίς τα μεγαλεία προηγούμενων ετών. Τέτοια αίσθηση έχω, εξάλλου η υποκειμενικότητα δεν μπορεί να λείψει από τις εκφράσεις απόψεων. Νεοέλληνες, δεν πάμε καλά.

Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ