Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Συνέντευξη Καβάφη στον Μπογδάνο

Τελικά το υποβάθμισα πολύ το θέμα με τους στίχους των ποιημάτων του Καβάφη στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας. Χθες επικράτησε ένας πανικός με τρολιές και παρωδίες της νέας… διακόσμησης των ΜΜΜ και ακόμα μία φορά φάνηκε ότι υπάρχει χιούμορ εκεί έξω. Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» συνέβαλλε κι αυτός στον αγώνα με αυτό εδώ το δείγμα.

Η αλήθεια είναι πως δεν επικροτήθηκε και εκτιμήθηκε ιδιαίτερα η κίνηση. Ίσως λόγω της πονηριάς(;) να παραποιήσουν το νόημα κάποιων συγκεκριμένων στίχων που κάνουν λόγο για βιασύνη, αλλά οι εμπνευστές της ιδέας το πλάσαραν έτσι ώστε να μας δείξουν ότι είναι «επικίνδυνο πράγμα η βία». Anyway, εμένα μ’άρεσε (η ιδέα γενικά). Μακάρι να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, από υλικό έχουμε κάμποσο.

Τι λέει όμως ο ίδιος ο μεγάλος ο ποιητής (που για κάποιο λόγο συνεχίζω να τον αποκαλώ Σεφέρη) για όλα αυτά; Ένας άλλος μεγάλος ποιητής, που ζει στις μέρες μας, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου κάλεσε τον Καβάφη στην εκπομπή του και του απέσπασε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη:


Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ