Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Είναι ο φασισμός ηλίθιε

Ο σαματάς που ξέσπασε το Σαββατοκύριακο με τη φωτογραφία του πρωτοσέλιδου του Πρώτου Θέματος ήταν μεγάλος, πολύς κόσμος αντέδρασε με οργή, ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές αποφάσισαν να αποσύρουν τη συγκεκριμένη εφημερίδα από τα «περίπτερα παρουσίασης», πολλοί ήταν αυτοί που προέτρεψαν τους άλλους να σταματήσουν να την αγοράζουν κτλ.

Αποτέλεσμα; 155.000 πωλήσεις χθες, έναντι των 120.000 της προηγούμενης Κυριακής. Είμαστε κρεατοφάγοι, εθισμένοι στη βία -έστω στην εικονική-, δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Λίγο πολύ όλοι γκουγκλάραμε κάποτε να βρούμε τις φωτογραφίες των νεκρών Τσε Γκεβάρα, Μουσολίνι, Σαντάμ, Λαμπράκη, Γιαγκούλα… (ναι, μερικοί το κάνετε αφού διαβάσατε αυτή την αράδα). Ο Θέμος πάνω σε όλα αυτά πάτησε.

Μην περιμένετε δεοντολογίες, ηθικότητες κτλ. Αλλιώς θα ήταν ένας ανώνυμος άφραγκος μπλόγκερ και όχι ένας ζάπλουτος καιροσκόπος εκδότης που στήριξε μέσω της εφημερίδας του ακόμα και τους ναζί, τους οποίους κατηγόρησε χθες. Όσο για τον φασισμό –που διατείνεται ο Θέμος ότι δεν ξεχνά-, υπάρχουν πολλές ερμηνείες, περισσότερες από αυτές που αναφέρονται στη Wikipedia. (Η σημερινή ανάρτηση είναι προϊόν σκέψεων που γεννήθηκαν από τη γενική συζήτηση για τον φασισμό και τη λύση του προβλήματός του –που βλέπω να μην υπάρχει. Απλά μπήκε στη μέση ο κομιστής και άλλαξα τον πρόλογο).

Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ