Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μαθήματα ελληνικής ιστορίας από τη Μαρία Ρεπούση

Θα επαναλάβω πως στο σχολείο ήμουν ο ορισμός του τούβλου. Στόκος από τους λίγους. Μέχρι κάποια ηλικία έτρεμα στην ιδέα μήπως με πετύχει κάμερα του STAR στον δρόμο για να με ρωτήσει τι γιορτάζουμε τις μέρες των παρελάσεων. Επομένως από μένα δε θα διαβάσετε αρνητική κριτική για τα λεγόμενα της Ρεπούση. Δεν είμαι αρμόδιος να αντιπαρατεθώ με μια απόφοιτο φιλοσοφικής του πανεπιστημίου της Αθήνας με μεταπτυχιακό στη Σορβόνη.

Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, ξέρω πως απομονώθηκε η λέξη «συνωστισμός» από κάποιες απόψεις της για τα γεγονότα της Σμύρνης, έτσι ώστε αυτές να διαστρεβλωθούν. Επίσης, ακόμα κι εγώ το χαϊβάνι θυμάμαι από το σχολείο πως η αρχαία ελληνική γλώσσα, όπως και η λατινική, χαρακτηρίζονται νεκρές. Άκομψος ο χαρακτηρισμός, αλλά δεν είναι επινόηση της Ρεπούση. Τέλος, ναι, συμφωνώ με την ιδέα να γίνουν προαιρετικά τα θρησκευτικά.

Από την άλλη, για να ξεσηκώνεται ολόκληρη Αρβελέρ κατά της Ρεπούση, σημαίνει πως κάτι κάνει λάθος η τελευταία. Τέλος πάντων, δε συνεχίζω γιατί σίγουρα σε πολλά σημεία θα κάνω λάθος. Πάντως θα γούσταρα να παρακολουθήσω ένα μάθημα ιστορίας από τη βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ. Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» το έκανε ήδη:


Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ