Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Αντετοκούμπησέ το αγόρι μου!

Ακόμα και οι πιο άσχετοι με το μπάσκετ, σίγουρα κάπου θα πήρε το μάτι σας το όνομα «Αντετοκούμπο». Εν συντομία, ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι γιος Νιγηριανών μεταναστών, γεννήθηκε και μεγάλωσε όμως στην Αθήνα και η μητρική του γλώσσα είναι η ελληνική. Λόγω γραφειοκρατίας δεν μπορούσε να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια μέχρι πριν δύο μήνες και τελικά του την έδωσαν για να έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα του μπάσκετ (το ίδιο ισχύει και για τον αδερφό του, εξίσου μεγάλο ταλέντο, Θανάση).

Η ιστορία έχει πολλές προεκτάσεις, καθώς δε μιλάμε μόνο για τις μπασκετικές ικανότητες του Γιάννη, αλλά ανοίγει και μια μεγάλη συζήτηση για την απόκτηση ιθαγένειας παιδιών ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ. Είμαστε τόσο αγράμματο και άξεστο έθνος, που εξακολουθούμε να διαχωρίζουμε τους ανθρώπους με βάση κάτι το άσχετο: Το DNA.

Ο Σαμαράς, αυτός ο απαράδεκτος ακροδεξιός λαϊκιστής, χθες κάλεσε τον μικρό Γιάννη στο Μαξίμου για να τον συγχαρεί για την επιτυχία του να επιλεχθεί από ομάδα του ΝΒΑ, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα πιστεύω του και τις πρακτικές του όσον αφορά την πολιτική του στο θέμα των μεταναστών. Ας όψονται όμως οι καιροσκοπικές τακτικές του κάθε τυχάρπαστου πολιτικού που πιάνουν τόπο. Πάντα. Όσο προκλητικά προφανείς κι αν είναι. Γιάννη, καλώς ήρθες στη χώρα των χαζών.
Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ