Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Μα είναι όνομα αυτό για παιδί βρε Αλέξη;

Υπάρχουν περιπτώσεις επιλογής ονόματος που σε κάνουν να απορείς με την κατάσταση της ψυχικής υγείας ορισμένων ανθρώπων. Ας πούμε οι γονείς του Κριστιάνο Ρονάλντο: Έδωσαν στον γιο τους το μικρό όνομα του Ρόναλντ Ρήγκαν, επειδή ο πατέρας του άσου της Ρεάλ (αν και Πορτογάλος), ήταν θαυμαστής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Όταν ακούς αυτή την είδηση, αρχίζουν τα ηχητικά εφέ μέσα στο κεφάλι σου: Ντόινγκ κτλ.

Υπάρχουν πολλές παράξενες τέτοιες ιστορίες. Αν θυμάμαι καλά, ένας άλλος ονόμασε το παιδί του Facebook. Υπάρχουν φασίστες ανά τον κόσμο που δίνουν στα παιδιά τους το όνομα «Αδόλφος». Από την άλλη, οι αριστεροί συνηθίζουν να επιλέγουν το «Ρόζα». Αν επηρεαστώ κι εγώ από εξωγενείς παράγοντες που παίζουν ρόλο στη ζωή μου, στις απόψεις μου και στη γενική αντίληψή μου για τα πράγματα και κάνω παιδί, θα το βγάλω «Μπουγάτσα».

Ο Τσίπρας λοιπόν, αποφάσισε να ονομάσει το γιο του «Ορφέα Ερνέστο». Μάλιστα. Δικαίωμά του φυσικά, αλλά δεν ξέρω… Μου φάνηκε τελείως λαϊκίστικο. Ακόμα και στην ονομασία του απογόνου του φρόντισε να ασκήσει επικοινωνιακή πολιτική. Οι αντιδράσεις βέβαια του κόσμου δείχνουν πως δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα…

Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ