Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Όταν ο Σαμαράς είχε την πιτσαρία που έσκιζε

Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου, κάποια στιγμή να ψάξω να μάθω τι ακριβώς είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, από πού βόσκει, τι δύναμη έχει και κατά πόσο αξιοκρατικό είναι. Εδώ και χρόνια παίρνει το μάτι μου ειδήσεις για τις αποφάσεις του εν λόγω Συμβουλίου, αλλά ποτέ δεν μπήκα στον κόπο να μάθω το ποιόν του.

Χθες, κι ενώ οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συνεδρίαζαν για το θέμα της ΕΡΤ, το ΣτΕ δρώντας σαν… κράτος εν κράτει, πήρε την απόφαση να άρει το λουκέτο της κρατικής τηλεόρασης, κάτι που θα εισακουστεί, «αδειάζοντας» έτσι την κυβέρνηση, της οποίας οι τρεις πιονέροι αναγκάζονται να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους και να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις αύριο. Μάλιστα…

Οι περισσότεροι μίλησαν για μεγάλη ήττα του Σαμαρά, πολλοί είναι δε αυτοί που απαιτούν ή προβλέπουν πτώση της κυβέρνησης, ένας όμως είναι μόνο αυτός που έχει έτοιμη την εναλλακτική λύση για την επαγγελματική σταδιοδρομία του πρωθυπουργού: Να επιστρέψει στην πιτσαρία που έσκισε. Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» είναι εδώ για ακόμα ένα ρεπορτάζ - ταξίδι στο παρελθόν:
Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ