Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Όταν ο Αλέξης γλωσσεύει την μπέρδα του

Πάνε οι χρυσές εποχές των σαρδάμ του Σημίτη (πχ. Μακέτο) και του ΓΑΠ (πχ. Την Κυριακή όλοι μαζί στις κάλτσες) που οφείλονταν στην έλλειψη ευφράδειας λόγου των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ. Ο Καραμανλής που θήτευσε ανάμεσά τους, ήταν -αν μη, τι άλλο- χαρισματικός χειριστής του λόγου, ενώ κι ο Σαμαράς αποφεύγει τα λεκτικά σφάλματα.

Από την αντιπολίτευση δε διακρίνεται επίσης κανένας άξιος αναφοράς για τα σαρδάμ του. Το μόνο fail που υπέπεσε στην αντίληψή μας είναι το «υδατάνθρακες» αντί για «υδρογονοάνθρακες» που αμόλησε ο Καμμένος. Αρκετές αναφορές έγιναν για τα αγγλικά ορισμένων πολιτικών, αλλά αυτά είναι άλλη ιστορία. (Δεν βάζω στη σούμα τον Εγέρθητο που είπε "Με τον τοίχο στην πλάτη" σε μια πρόσφατη ομιλία του. Δε μετράει αυτός).

Τις προάλλες ο Τσίπρας από τη Σλοβενία έκανε μια αναφορά στην ακτιβίστρια συγγραφέα και δημοσιογράφο Ναόμι Κλάιν, αποκαλώντας την "Ναόμι Κάμπελ". Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» που ήταν παρών στον τόπο του εγκλήματος, έψαξε στο παρελθόν του Αλέξη και βρήκε κι άλλα παρόμοια ατοπήματα του επερχόμενου πρωθυπουργού της Ελλάδας και ηγέτη της παγκόσμιας Αριστεράς:
Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ