Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Αν οι σχολικές αίθουσες γίνουν σαν στρατιωτικοί θάλαμοι

Παρακολουθώντας πολύ επιδερμικά αυτά που συμβαίνουν με την απεργία των καθηγητών και την επιστράτευσή τους, έμαθα τα εξής: Καταρχήν, ο λόγος της απεργίας των καθηγητών είναι η αύξηση των ωρών εργασίας τους, κάτι που σημαίνει πως οι μισοί θα επιβαρυνθούν με δύο επιπλέον ώρες την ημέρα, τις οποίες θα «αρπάξουν» από τους υπόλοιπους που έτσι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Αυτός είναι ένας σωστός λόγος για απεργία. Αν το έκαναν απλά για τις δύο επιπλέον ώρες, τότε σαφώς θα είχαν άδικο, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Επιπλέον, έμαθα -χωρίς να το έχω διασταυρώσει- ότι η κυβέρνηση προχωράει σ’αυτό το μέτρο σε μια εποχή (κοντά στις πανελλαδικές) που θα φέρει σε δύσκολη θέση τους καθηγητές. Αν ισχύει κι αυτό, τότε το σκορ ανεβαίνει υπέρ των εκπαιδευτικών.

Όπως και να’χει, ο κόσμος βλέπει τα εξής: Οι καθηγητές βάζουν μπουρλότο στις πανελλαδικές με τις αποφάσεις τους και η κυβέρνηση οπισθοδρομεί για ακόμα μία φορά με την επιστράτευσή τους. Η οποία επιστράτευση θα μετατρέψει τις σχολικές αίθουσες σε κάτι σαν… κι αυτό:
Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ