Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Η Παπαρήγα στη νέα διαφήμιση των Jumbo

Θυμάμαι μια συζήτηση για τη Βόρεια Κορέα που είχα τις προάλλες, στην οποία μου αποκάλυψαν πως οι κάτοικοι αυτής της τόσο απομονωμένης χώρας, σύμφωνα με κάποιες έρευνες θεωρούνται από τους πιο ευτυχισμένους του κόσμου. Ο ισχυρισμός αυτός βασίστηκε πάνω σε μερικές βάσιμες αιτίες (πλύση εγκεφάλου, ολιγάρκεια) και μία από αυτές είναι ότι οι άνθρωποι εκείνοι μεγάλωσαν βλέποντας μόνο έναν ηγέτη στη ζωή τους. Τον εκάστοτε της οικογένειας των Κιμ.

Κάποτε το ίδιο διάβασα και για τους Ιρακινούς που πέρασαν όλη τους τη ζωή με τον Σαντάμ, όπως και για τους Λιβύους με τον Καντάφι κ.ο.κ. Έχουμε και κάτι αντίστοιχο εδώ: Ένας 22χρονος Κομμουνιστής δεν είχε ποτέ άλλον ηγέτη στη ζωή του, παρά μόνο την Παπαρήγα. (Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τον 40χρονο, αφού δεν ασχολούμαστε με την πολιτική από τα γεννοφάσκια μας).

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την Αλέκα να αποχωρήσει, κάτι που κάνει πολύ κόσμο να μουδιάσει, να ξαφνιαστεί, να νιώσει το ξενέρωμα του χρήστη του Facebook όταν ο Zuckerberg κάνει αλλαγές στο site… Η Αλέκα αποχωρεί από την ηγεσία του ΚΚΕ. Ακούγεται κάπως. Και η ηγέτιδα του ελληνικού κομμουνισμού νιώθει κάπως. Δεν θέλει να φύγει. Και ξεσπάει. (Το βίντεο εδώ, για να μπείτε στο ρυθμό)

Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ