Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Διάλογος Θάτσερ - Αγίου Πέτρου

Η λέξη που μπήκε τις περισσότερες φορές δίπλα από το όνομα της Μάργκαρετ Θάτσερ είναι η «αμφιλεγόμενη». Κρίνοντας από τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς που συνόδευσαν τη «Σιδηρά Κυρία», όντως αυτή η λέξη είναι η πιο ταιριαστή. Εγώ είμαι από αυτούς πάντως που εστιάζουν πιο πολύ στα αρνητικά της.

Δεν ξέρω αν με την πολιτική της έφερε την ανάπτυξη στην Αγγλία. Το σίγουρο είναι πως σε κάποιες περιπτώσεις, όπως σ’αυτή της βίας στα γήπεδα, δε φοβήθηκε αυτό το έρμο πολιτικό κόστος και έκοψε κώλους. Και κέρδισε. Στον αντίποδα, είναι γνωστό πως κήρυξε πόλεμο στην Αργεντινή για τις Μαλβίνες, τις οποίες υπόταξε και ονόμασε Φώκλαντς (ίδια περίπτωση δηλαδή με τους Τούρκους και την Κωνσταντινούπολη και τα κατεχόμενα της Κύπρου).

Οι εχθροί της, που δεν είναι και λίγοι, από χθες χορεύουν πάνω στον τάφο της και εκτοξεύουν κατάρες που δεν ξαναείδα άλλη φορά για κάποιον –δημοκρατικά εκλεγμένο- πολιτικό. Φαντάζομαι τι θα συμβεί όταν θα πεθάνει ο Μπους. Τέλος πάντων. Η Μάργκαρετ έφυγε από κοντά μας και πήγε να συναντήσει τον δημιουργό της. Ο επουράνιος «Νίντζα των αποκαλύψεων» την ακολούθησε μέχρι το θυρωρείο του Αγίου Πέτρου:
Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ