Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Αποκλειστικό: Οι κίνδυνοι της Κύπρου

Αργώ λίγο, αλλά κάθε μέρα που περνά αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο τη δυσκολία της θέσης στην οποία έχει περιέλθει η Κύπρος το τελευταίο διάστημα. Πάντα υπήρχε μια ιδιαιτερότητα σ’αυτό το ταλαιπωρημένο νησί, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν ξεφύγει αρκετά κι ελπίζω να είναι απλά διαστρέβλωση των δικών μας ΜΜΕ που τα ισοπεδώνουν όλα και όχι 100% πραγματικότητα.

Από τις εξελίξεις δε θα μπορούσε να απουσιάσει το όνομα της Τουρκίας. Τη μία βγαίνει κάποιος Μπαγίς και προτείνει στους Κύπριους να στραφούν στην τουρκική λίρα. Την άλλη (μόλις χθες), βγαίνει ο Νταβούτογλου και λέει να γίνει (κι επίσημα) η διχοτόμηση, αφού οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να εκμεταλλευτούν το φυσικό αέριο της θάλασσάς τους μόνοι τους, χωρίς τους Τουρκοκύπριους.

Οι… καλοί μας γείτονες είναι γνωστοί για την εξαιρετική τους εξωτερική πολιτική και σίγουρο είναι πως δε θα αφήσουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Εμείς τι κάνουμε; Η Κύπρος τι θα κάνει; Ποιοι είναι οι κίνδυνοί της; Ο χάρτης παρακάτω είναι ενδεικτικός και ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» σας τον παρουσιάζει αποκλειστικά:

Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ