Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Αποκλειστικό! Έτσι θα σώσουν την Κύπρο!

Από τη μία την Κύπρο την θεωρώ δικό μας κομμάτι και αυτό οφείλεται στην κοινή μας γλώσσα και ιστορία. Από την άλλη, μ’αρέσει να την θεωρώ -και είναι- αυτόνομη χώρα: Άλλη κουλτούρα, άλλη ντοπολαλιά κτλ. Η αγάπη μου γι’αυτό το νησί δεν προέρχεται τόσο από την κοινή καταγωγή και τη συμπάθεια που προκαλεί το μαρτυρικό της παρελθόν, όσο από την ιδιαιτερότητα που έχουν οι άνθρωποί της, αλλά και από την ανάπτυξή της μικρής αυτής χώρας που απείχε έτη φωτός από τη δική μας.

Το 2003 έπιασα δουλειά σε ξενοδοχείο της Πάφου ως γραφίστας και απέκτησα πρωτόγνωρες μέχρι τότε εμπειρίες: Από τα λίγα που είδα στο νησί, διέκρινα την οργάνωσή τους, τη νοικοκυροσύνη τους, γνώρισα το κοινωνικό τους κράτος, τη βρετανική συνέπεια των πράξεών τους, την καθαρότητά τους και πολλά άλλα που εδώ δεν τα θεωρούσα δεδομένα.

Και ξαφνικά ακούω πως αυτή η χώρα είναι αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας. Διαβάζω πως η στάση της ηγεσίας της δε διαφέρει σε τίποτα από αυτή της δικής μας των τελευταίων πέντε ετών. Και αυτή τη στιγμή, η οργανωμένη και πλούσια Κύπρος είναι στη δυσάρεστη θέση να δέχεται λόγια συμπάθειας και στήριξης από την ακατάστατη και διεφθαρμένη Ελλάδα…

Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ