Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Διάλογος φοιτητών για την "Αθηνά"

Το σχέδιο «Αθηνά» δείχνει με ξεδιάντροπο τρόπο την αιτία, αλλά και το αποτέλεσμα της κρίσης: Ένα νομοσχέδιο που αναστατώνει τον πιο σημαντικό τομέα για την ανάπτυξη μιας χώρας, την Παιδεία. Σίγουρα χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός που μπορεί να τις υποδείξει. Υποθέτω όμως πως ούτε εγώ δε θα πρότεινα κάτι σαν την «Αθηνά».

Ποιος ο λόγος να παίξουν Jenga με τις σχολές και να αλλάξουν ειδικότητες πριν τελειώσουν οι φοιτητές τις σπουδές τους; Γιατί π.χ. μια φοιτήτρια του τμήματος «Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο», ένα εξάμηνο πριν πάρει το πτυχίο της, να μαθαίνει τώρα πως θα αποφοιτήσει από… διοίκηση επιχειρήσεων και πρέπει την τελευταία στιγμή να επαναπροσδιορίσει το πρόγραμμά της και τα σχέδια της για ένα ακόμα πιο αβέβαιο μέλλον;

Αν δεν κάνω λάθος, γίνεται μπάχαλο και με τις μεταθέσεις και τις μετακινήσεις. Εκεί θα κλάψουν πολλά πορτοφόλια και οι φοιτητές (όσα και να τους προσάπτουμε για άλλους λόγους) έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται.
Πηγή: Mediasoup 

Facebook Page εδώ / Facebook Profile εδώ / Twitter εδώ